Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wątróbkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 30 dag
wątróbki 40 dag
papryka konserwowa 4 szt
pieczarki 20 dag
szczypior 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wątróbkami

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wątróbkę umyć oczyścić z żył, pokroić na kawałki. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć wątróbki i pokrojone pieczarki, dusić pod przykryciem. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Dodać pokrojoną paprykę, szczypior, połączyć z makaronem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 09.06.2013 21:27
w takiej wersji jeszcze nie próbowałam aczkolwiek nigdy nie wiadomo :)
Wafelek2601 24.03.2012 10:30
fajny pomysł na obiad
Anna146 30.07.2011 15:50
muszę spróbować, podoba mi się ten pomysł na obiad
Nina7 08.02.2011 10:07
Fajny pomysł na szybkie i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak