Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10
wędlina
cebula 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka

Ziemniaki gotujemy w lupinach(powinny byc twardawe w srodku)Wendline kroimy w kostke i podsmazamy,odcedzamy z tluszczu.cebule i papryke kroimy w kostke i podsmazamy az cebula sie zeszkli i odcedzamy z tluszczu.Ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry.W naczyniu zaroodpornym ukladamy:warstwa ziemniakow,posypujemy przyprawa do ziemniakow,warstwa wendliny posypujemy tartym wloskim serem,warstwa ziemniakow posypujemy przyprawa do ziemniakow,warstwa papryki i cebuli,posypujemy tartym wloskim serem,warstwa ziemniakow posypujemy przyprawa do ziemniakow,dajemy starty zolty ser,ukladamy plastry mozzarelli,i dajemy kilka olowek.Pieczemy ok 30 min w 170stopniach(z termoobiegiem)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 08.02.2011 08:31
łatwa i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak