Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mroczna tajemnica

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały 100 g
jajko 4 szt
mąka orkiszowa 100 g
czekolada gorzka 125 g
ksylitol 250 ml
kawa rozpuszczalna 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Mroczna tajemnica

Żółtka oddzielić od białek i utrzec z ksylitolem. Rozpuścić masło z czekoladą i kawą. Mąke delikatnie przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Ubić białka na sztywno, a nastepnie dodac do nich pozostałe składniki - żółtka z cukrem, mąkę z proszkie, czekolade z masłem i orzechy. Dokładnie wymieszać Rozgrzac piekarnik do 175 stopni i piec ciasto 45 minut. Sprawdzać czy jest suche patyczkiem. Polecam na tortownice o średnicy 20-22 cm. Mozna polac potem rozpuszczoną czekoladą, przełozyc kremem czekoladowym lub posypac cukrem pudrem (frukto-pudrem jak u mnie)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 08.02.2011 15:51
ciekawe, bardzo ciekawe ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak