Tarta szparagowa

Tarta szparagowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • Zielone szparagi

    1 pęczek
  • gęsta śmietana

    250 ml
  • żółty ser

    5 dkg
  • gałka muszkatołowa

    do smaku
  • Szczypiorek cienki

    do smaku
  • jaja na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyłożyć formę ciastem francuskim, wstawić na ok 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Szparagi pokroić na kawałki długości 4-5 cm. Śmietanę roztrzepać z jajkami, wsypać starty żółty ser i przyprawy. Dokładnie wymieszać. masą wylać na podpieczony spód, ułożyć na niej szparagi. Piec jeszcze ok. 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

17.10.2011 18:32
superowa

jasiek

22.05.2011 12:49
ciekawe

matii6

17.05.2011 20:19
wypróbuję

pauluna

25.08.2010 20:07
ciekawe

marzencia2007

06.08.2010 13:32
PYCHOTA!! super przepis musze zrobic ;)

plocia

04.08.2010 12:38
Jadłam ostatnio u koleżanki, naprawdę pyszne

RenataZ-et

04.08.2010 11:20
Świetny przepis, tym bardziej że mamy teraz sezon na szparagi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat