Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z indyka z grzybami mun

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby mun 4 szt
olej
pędy bambusa 1/2 op
sos sojowy 2 łyżeczki
przyprawa chińska
sól
pieprz
czosnek 2 zabki
indyk 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z indyka z grzybami mun

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na dość duże kawałki. Ząbek czosnku drobniutko posiekać, usmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną marchewkę w plasterki, podsmażyć, zdjąć z patelni, a na pozostały olej włożyć pokrojone mięso, podsmażyć i dodać sos sojowy, ciągle mieszać, dodać pędu bambusa, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Po około 30 minutach dodać ugotowane i pokrojone grzyby mun i marchewkę. Dusić wszystko do chwili, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać na sam koniec przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 14.03.2012 23:17
fajne klimaty
Magda60 05.04.2011 08:42
polecam jak ktoś lubi chińskie dania
Kopiko1983 26.02.2011 20:09
Ciekawe danie!
aguus 08.02.2011 08:32
Apetyczne danie
patusia 08.02.2011 00:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak