Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salata z awokado i krewetek w limonkowym dressingu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 2 szt
krewetki królewskie 200 g
liscie roznych salat i zioł 150 g
miód 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
straka papryczki chilli 0.5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: salata z awokado i krewetek w limonkowym dressingu

2 dojrzale, ale jedrne awokado
200g ugotowanych krewetek krolewskich
150g lisci roznych salat i ziol

Dressing:
sok z jednej limonki
2 lyzki miodu plynnego
3 lyzki oliwy z oliwek
1/2 straka papryczki chilli, drobno posiekana
kawalki limonki

Na godzine przed podaniem, przyrzadzilam dressing. Obrane awokado podzielilam na czesci i zalam polowa sosu. Pozniej liscie, krewetki i czastki awokado ulozylam na polmisku. Skropilam reszta dressingu. Pyszna ze swiezym pieczywem francuskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.02.2013 16:43
mniam mniam;)
[email protected] 10.04.2012 18:16
fajny pomys
Justyna28 02.04.2012 20:29
apetyczne
zbysio 30.10.2011 23:47
super
zbysio 16.04.2011 09:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak