Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki rybne ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
szpinak mrożony 1 op[
czosnek 2 zabki
olej do smażenia
sól
pieprz
oliwa
mąka
ryba 1 (mrożona)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki rybne ze szpinakiem

Na patelni rozgrzewamy oliwę dajemy wyciśnięty czosnek i dodajemy szpinak i sól, chwilkę podgrzewamy, aby odparowała woda . Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy, masa szpinakowa musi być gęsta. Rybę odmrażamy i kroimy w wąskie paluszki. Jajka wymieszać z solą i pieprzem. Paluszki z filetów należy panierować w jajku, z jednej strony w szpinaku, ponownie w jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim paluszki szpinakowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 07.02.2012 11:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak