Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w skorupce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół pęczka pietruszki, 2-3 gałązki drobno posekanych swieżych ziół . .
prawdziwki 4 szt.
jaja 7 szt.
cebula 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat . .
sól . .
Pieprz czarny mielony Prymat . .
olej . .

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w skorupce

Ugotuj jaja na twardo w lekko posolonej wodzie , ostudzić. Przekroić na pół, wyjmij łyżeczką zawartość, uważając by nie uszkodzić skorupki. Jajka bardzo drobno pokroić w kostkę, dodać pokrojone i podsmażone grzyby z cebulka. posiekane zioła i pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Skorupki jaj napełniamy farszem i maczamy w bułce tartej, przed podaniem smażymy od strony bułki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zośka1 02.07.2010 23:00
Jaja ale jaja w skorupie szok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak