Jaja w skorupce

Jaja w skorupce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pół pęczka pietruszki, 2-3 gałązki drobno posekanych swieżych ziół

    . .
  • prawdziwki

    4 szt.
  • jaja

    7 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • bułka tarta

    . .
  • sól

    . .
  • pieprz czarny mielony

    . .
  • olej

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotuj jaja na twardo w lekko posolonej wodzie , ostudzić. Przekroić na pół, wyjmij łyżeczką zawartość, uważając by nie uszkodzić skorupki. Jajka bardzo drobno pokroić w kostkę, dodać pokrojone i podsmażone grzyby z cebulka. posiekane zioła i pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Skorupki jaj napełniamy farszem i maczamy w bułce tartej, przed podaniem smażymy od strony bułki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zośka1

02.07.2010 23:00
Jaja ale jaja w skorupie szok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat