Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka na ciepło

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda marchewka 1 pęczek
suszone pomidory 1/2 słoika
masło 2 łyżki
mleko 1 szklanka
sól, pieprz, cukier do smaku
ziemniaki
białe szparagi po 1/2 pęczka
szparagi zielone po 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka na ciepło

Szparagi obrać, odkroić twarde końcówki, ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i mleka (zielone i białe oddzielnie). Schłodzić w zimnej wodzie. Następnie pokroić szparagi na mniejsze części, najlepiej o długości 5 cm. Ziemniaki pokroić w ćwiartki, zaś pomidory w szerokie paski. Marchewki obrać i ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny masła. Po schłodzeniu przekroić je wzdłuż na pół. Warzywa przesmażyć na maśle. Minutę przed końcem smażenia dodać szparagi. Doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące.Potrawa znakomicie smakuje z tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 03.07.2011 20:29
smakowita
krzyniu1984 24.10.2010 07:18
takiej jeszcze nie próbowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak