ZAWIJASY Z MIĘSA

ZAWIJASY Z MIĘSA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    15 plastrów
  • pasta z oliwek

    1 łyżka
  • masło

    40 gram
  • oliwa

  • cukinie

    5 sztuk
  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

  • skorka starta z pomarańczy

  • oliwa

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać, pokroić w paski, usmażyć na małej ilości oleju. Mięso potłuc, przyprawić solą i pieprzem, posmarować pastą z oliwek i na każdy kawałek ułożyć cukinię. Pozawijać w ruloniki, każdy z osobna spiąć wykałaczką. Usmażyć zawijasy na maśle z oliwą, w czasie smażenia podlać winem, wszystko dusić a na koniec dodać skórkę pomarańczy. Na talerzu posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smakoszek

26.06.2011 11:25
Pyszne:)

Ibag24

04.05.2011 21:38
Najs

Sylwia56

21.04.2011 11:28
pyszne

IKrakowianka

21.03.2011 19:18
Bardzo podoba mi się ten pomysł !

Margo1

03.03.2011 22:16
super

marchewka

18.02.2011 23:16
skórka z pomarańczy może dodać ciekawego posmaku

sofciak

14.02.2011 19:13
Muszę taki zrobić.

kuklik

10.02.2011 15:39
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat