Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy na mięsie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 25 dkg
grzyby suszone 3 dkg
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
tłuszcz 2 łyżki
Bulion grzybowy 400 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy na mięsie

Grzyby namoczyć na kilka godzin, potem ugotować i drobno pokroić. Mięso pokroic w kostkę, podsmażyć na tłuszczu i dodać do grzybów. Cebulę posiekać, podsmazyć, dodać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić bulionem grzybowym. Włożyć mięso i posiekane grzyby. Wymieszać, doprawić, dodać śmietane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak