Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYNKA PIECZONA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 1 KG
Goździki całe Prymat 20 dkg
cukier puder 1 łyżka
miód 1 łyżka
sos
imbir
miód 1 łyżka
masło 1 łyżka
wino czerwone 1/2 szklanki
sok pomarańczowy 3 łyżki
bulion 1,5 szklanki
mąka 2 łyżki
sól
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
pieprz ziołowy do smaku
gałka muszkatołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SZYNKA PIECZONA

Szynkę odgotować, ostudzić, powbijać w tłuszcz goździki, a następnie mięso posmarować miodem. Mięso upiec w piekarniku w temp. 200 stopni C. Pod koniec pieczenia mięso posypać cukrem pudrem.
Sos: na maśle poddusić imbir posiekany, dodać bulion, wino, sok, miód, gotować a na koniec sos zagęścić mąką i doprawić solą i pieprzem.
Sosem polać upieczoną szynkę.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 15.07.2012 23:03
super obiadek
jolaxa 10.06.2011 23:04
pycha
Ibag24 04.05.2011 21:38
Smakowe
misia53 24.04.2011 17:17
Na dzisiejszy dzień byłaby w sam raz!
Anna141
Anna141 10.04.2011 17:41
rewelacja
Anna141
Anna141 10.04.2011 17:41
rewelacja
Anna141
Anna141 10.04.2011 17:41
rewelacja
Anna141
Anna141 10.04.2011 17:41
rewelacja
pacpaw 14.02.2011 19:58
goździki w szynce - muszę to wypróbować
sofciak 14.02.2011 19:12
Ekstra
kuklik 10.02.2011 15:37
wędzonej pieczonej szynki nigdy nie jadłam ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak