Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki balsamiko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraczki 1/2 kg
cebula czerwona 2 szt.
parmezan
oliwa
rukola 1 garść
sól

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki balsamiko

Buraki gotujemy w łupinach ok. 15 minut. Muszą być twardawe. Obieramy je i kroimy na bardzo cienkie plasterki. Cebulę w pasemkach podsmażamy w occie winnym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na buraczkach układamy rukolę, cebulę i cienkie plasterki parmezanu. Skrapiamy oliwą i octem winnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 26.07.2011 20:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak