Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TIRAMISU

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek mascarpone 500g
biszkopty podłużne
jajko 2
cukier
likier amaretto
kakao do posypania
kawa

Przepis i sposób przygotowania na: TIRAMISU

Parzymy dość mocną kawę i dodajemy do niej likier wg uznania, pozostawiamy do przestygnięcia. Zółtka z jajek wraz z cukrem łączymy, potem dodajemy serek mascarpone. mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie ubijamy białka ( musza być bardzo dobrze ubite) i dodajemy do naszej gotowej masy. Biszkopty moczymy delikatnie w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, potem kładziemy część naszej masy, następnie kolejna warstawa biszkoptów i reszta masy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin( dla nie cierpliwych), a najlepiej na całą noc:) Potem posypujemy kakao i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 23.10.2012 11:53
super
ajres 27.06.2012 21:47
super smakuje
aleksa123 06.12.2011 17:24
Mniam
Margo1 09.06.2011 19:59
pysznosci
Gosia32
Gosia32 21.05.2011 11:50
pycha
marchewka 17.04.2011 23:39
robię podobne, pycha!
kate.500 14.03.2011 12:58
fajny przepis...
Tomek13 04.03.2011 10:02
uwielbiam
Magda60 04.03.2011 09:53
dobry
anja3107 17.02.2011 13:26
szkoda że nie ma zdjęcia gotowego deseru ;-) bo na pewno super wyszedł
Angelika10 16.02.2011 00:32
Muszę wypróbować ten przepis :)
MAR3STA 12.02.2011 19:41
na pewno takie zrobię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak