Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa w zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
marchew 1 kg
cebula 1 kg
kapusta biała 1 kg
Zalewa:
woda 6 szklanek
ocet 200 ml
sól 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 8 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa w zalewie

Jarzyny obrać i zetrzeć na grubej tarce. Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić. Przygotować zalewę, połączyć ją z jarzynami i gotować 20 minut, gorące wkładać do słoików i pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 29.03.2011 11:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak