Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rokpolem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
marchew 4 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
rokpol 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rokpolem

Kalafior oczyścić podzielić na różyczki.Marchewki i cebulę obrać.Marchewkę obrać w słupki a cebulę w kostkę.Por oczyścić ,przekroić wzdłuż na pół umyć i pokroić na półkrążki .Olej rozgrzać na rondlu wrzucić por i cebulę zeszklić.Wlać litr wody i zagotować .Dodać warzywa i kostkę rosołową .Gotować 10 min i posolić.Kilka różyczek i marchewek wyjąć.Zupę zmiksować lub zetrzeć,zagotować .Dodać odłożone warzywa ,posypać natką ,pieprzem i pokruszonym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak