Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z czerwoną kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt
majeranek 3 lyżeczki
kapusta czerwona ok 1 kg
jabłka 2 szt
Goździki całe Prymat 6 szt
ocet winny
sól
jabłko kwaśne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z czerwoną kapustą

Kaczkę (umytą) natrzeć majerankiem i solą, nadziać pokrojonymi jabłkami, zaszyć i włożyć do lodówki. Następnego dnia polać gorącą wodą i piec. Gdy nieco zmięknie, pokroić na porcje i piec aż będzie miękka. Kapustę poszatkować, zalać niewielką ilością wody i zagotować. Dodać łyżeczkę octu winnego, pokrojone jabłka, goździki, troszkę tłuszczu z kaczki i sól. Dusić do miękkości. Kaczkę podawać z czerwoną kapustą i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak