Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki migdałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mielone migdały 1/2 szklanki
płatki migdałowe 2/3 szklanki
jajko 1 sztuka
masło 75 g
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki migdałowe

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną. Dodać roztopione masło, mleko i roztrzepane jajko.
Wymieszać łyżką wszystkie składniki. Dodać płatki migdałowe- zostawić trochę do posypanie na wierzchu.
Orzygotować blaszkę muffinkową- każde wgłębienie wyłożyć papierową papilotką.
Nakładać ciasto muffinkowe do każdej papilotki.
Piec w 180 stopniach ok 30 minut.
Przepis na 12 babeczek

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 26.09.2011 17:23
cudowne
Angelika10 01.05.2011 00:21
Pycha
Ewa104 20.02.2011 08:36
Pachnące małe słodkości.
Koper 07.02.2011 21:22
Zapomniałam dopisać-przed pieczeniem każdą babeczkę posypać płatkami migdałowymi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak