Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bulki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
masło 1 kostka
drodże, 20 dag
jajko 7
mleko 0,5 l
cukier 2 szkl.
dżem 30dag

Przepis i sposób przygotowania na: bulki

Przesiac make. Rozprowaqdzic drozdze z 3 lyzeczkami cukru w cieplym mleku. Dodac do maki i zostawic na pare minut. Wbic 6 jajek, wsypac cukier i rozpuscic maslo. Maslo dodac do maki. Wyrobic ciasto. Zostawic do wyrosniecia. Rozlozyc i klasc dzem. Piec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.12.2011 06:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak