Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zapiekany z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 8 plastrów
cebula 2 szt
fasola czerwona z puszki 1\\2 op
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawy
papryka zielona 1 szt
ser gouda 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zapiekany z fasolą

Mięso rozbić i panierować w jajku i bułce.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Paprykę i cebulę pokroić w kostkę.Fasolę osączyć z zalewy.Dodać do papryki i wymieszać.Kotlety ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.Na każdy nakładać przygotowane warzywa.Obsypać serem i zapiekać do rozpuszczenia się sera. Podawać z ziemniaakmi i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 15.06.2012 22:42
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak