Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z bekonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bekon 30 dag
cebula 2 szt
marchew 2 szt
seler 1 szt
ziemniaki 60 dag
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
bulion 2 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z bekonem

Bekon pokroić w drobną kostkę, dodadać 4 łyżki wody i dusić pod przykryciem.
Cebulę,marchew,seler i ziemniaki obrać pokroić kostkę dodać do bekonu. Całość zeszklić ,stale mieszając. Dodać bulion,zagotować i doprawić do smaku. Zupę gotować pod przykryciem. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Można podać ze śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.08.2013 09:38
moje smaki w zupie
ZEWA 27.02.2012 11:12
dobra zupka
Kate131 17.05.2011 06:58
ciekawa
Pyza 14.02.2011 10:32
bardzo smaczna zupa wczoraj ją zrobiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak