Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia (pałki) kurze 12 sztuk
czosnek 4 ząbki
słodka mielona papryka i curry po 1 łyżeczce
oliwa 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka curry

Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać oliwę z oliwą, papryką, curry, sosem sojowym i połową łyżeczki soli. Do marynaty włożyć opłukane udka, odstawić na godzinę. Udka grillować na rozgrzanym ruszcie około 25 minut, cały czas obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak