Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Falafel z kuminem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 2 puszki
cebula biała 1 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
natka pietruszki 1 gałązka
kolendra 1 gałązka
żółtko jajek 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
kumin 1/2 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Falafel z kuminem

Ciecierzycę przełóż na sito, opłucz, osącz. posiekaj cebulę i czosnek oraz zioła. Ciecierzycę zmiksuj z przygotowanymi dodatkami. wrzuć żółtko oraz tartą bułkę. dopraw kuminem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy wilgotnymi dłońmi formuj małe kulki. Tuż przed podaniem smaż na złoto na głębokim oleju.
Falafel podawaj z jogurtem naturalnym i sałatą lodową, wymieszaną z cukrową cebulą, polaną sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak