Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń w sosie anyżowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1,2 kg
wino czerwone wytrawne 200 ml
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 2 szt.
Cynamon mielony Prymat
anyż 3 gwiazdki
sól
olej 2 łyżki
piernik 8 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziarenek
Goździki całe Prymat 5 szt.
ocet winny 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń w sosie anyżowym

Zagotuj 1,5 szklanki wody razem z octem i winem. Dodaj przyprawy i gotuj 2 minuty. Odstaw do wystudzenia. Mięso i pokrojone warzywa zalej ostudzoną marynatą. odstaw na 24 godziny. Wyjmij mięso i obsmaż na oleju. Dodaj ćwiartki cebuli oraz warzywa z marynaty. Polej marynatą i piecz 90 minut w temp. 175 stopni. Wyjmij mięso. Wywar przecedź do rondla, dodaj pokruszony piernik i gotuj 5 minut. Podaj jako sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 11.12.2011 11:31
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak