Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone po bolońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
mielone mięso 100g
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 drobno siekana
pomidory 1/2 puszki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
oregano 1/2 łyżeczki
sól
papryka 1 łyżeczka
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone po bolońsku

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso i cebulkę przez parę minut. Pomidory zmiksować i wraz z koncentratem i oregano dodać do mięsa. Dusimy na małym ogniu mieszając. Doprawiamy przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 10.02.2011 15:52
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak