Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurawinówka Jacka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1/2 kg.
rodzynki 10 dkg.
cukier 1/2 kg.
woda 1 litr.
spirytus 1 litr.

Przepis i sposób przygotowania na: żurawinówka Jacka

Zagotować wodę z cukrem. Dodać rodzynki, schłodzić i wlać do słoja. Dodać żurawinę zmrożoną 2-3 godziny. Zalać spirytusem i odstawi na dwa miesiące. Po tym czasie przecedzić, owoce zużyć do masy jakiegoś placka albo zjeść. Przefiltrować i zlać do butelek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 03.03.2013 11:51
bardzo aromatyczna
Beata73 04.05.2012 08:41
pyszna
Beata73 04.05.2012 08:41
pyszna
iwona332 28.04.2011 11:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak