Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś z kaszą gryczaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1 szt
sól 1 łyżka
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
kasza gryczana 1 1/2 szkl
siekana pietruszka 2 łyżki
jaja 1 szt
bulion warzywny 1 kostka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gęś z kaszą gryczaną

Grzyby namoczyć przez kilka godzin, ugotować, wystudzić i posiekać. Gęś sprawić, posolić. W bulionie warzywnym ugotować kaszę gryczaną. Cebulę obrać i drobno posiekać, poddusić na maśle, dodać grzyby i przesmażyć. Wymieszać kaszę z grzybami, jajkiem i pietruszką, farszem napełnić wnętrze gęsi, otwór zaszyć. Piec w temperaturze 180 stopni przez 2-3 godziny, polewając wytwarzającym się sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 15.12.2011 22:59
uwielbiam gęś
Margo1 16.04.2011 09:00
to moje ulubione danie
Margo1 16.04.2011 09:00
to moje ulubione danie
Roman5 20.02.2011 17:07
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak