Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żabnica z ancois i rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żabnica 1 kg
oliwa 10 łyżek
ocet winny 4 łyżeczki
pomidor 1 szt
rozmaryn świeży
sok z cytryny
sól
pieprz
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: żabnica z ancois i rozmarynem

rybę ponakłuwać ostrym nożem i naszpikować filetami anchois, posolić i popieprzyć, polać oliwą i sokiem z cytryny, marynować w lodówce co najmniej 2 godziny. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, przełożyć żabnicę na blaszkę, dno przykryć rozmarynem, polać oliwą i wstawić do piekarnika na 45 minut. 10 łyżek oliwy wymieszać z octem winnym, obranym ze skóry i posiekanym pomidorem, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, podgrzać na patelni, polać upieczoną rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 04.04.2012 22:30
dobra ryba jadłem nad morzem
Margo1 16.04.2011 08:58
ciekawe..
Margo1 16.04.2011 08:58
ciekawe..
Roman5 20.02.2011 17:07
wydaje sie dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak