Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z gąsek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gąski 50 dag
kostka rosołowa 2 szt
cebula 1 szt
śmietana gęsta 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z gąsek

Gąski namoczyć w dużej ilości zimnej wody, po 10 minutach starannie oczyścić, posiekać. Zagotować 6 szklanek wody z kostkami rosołowymi, dodać posiekaną cebulę i grzyby, gotować 20 minut, pod koniec przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać mąkę ze śmietaną, dodać kilka łyżek gorącej zupy, starannie wymieszać, połączyć z pozostałą zupą, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.03.2012 16:22
pyszna
Roman5 19.02.2011 09:49
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak