Żeberka na ostro

Żeberka na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    2 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • musztarda

    2 łyżki
  • brązowy cukier

    1 łyżeczka
  • ketchup

    4 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • sos tabasco

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z musztardą, cukrem, ketchupem, octem i tabasco. Żeberka opłukać, osuszyć, poporcjować. Posmarować przygotowaną marynatą, odstawić na pół godziny do lodówki. Zamarynowane żeberka ułożyć na gorącym ruszcie i grillować 20 minut. W trakcie opiekania mięso obracać i smarować resztą marynaty. Można też skapiać piwem karmelowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tomek14

15.03.2011 22:31
pyszości

pauluna

25.08.2010 20:08
smaczne

marzencia2007

06.08.2010 13:33
zeberka mniam... az slinka leci

plocia

04.08.2010 12:38
uwielbiam żeberka !!

RenataZ-et

04.08.2010 11:19
Lubię żeberka na ostro!

elwal

03.08.2010 16:11
uwielbiam żeberka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat