Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 2 kg
czosnek 2 ząbki
musztarda 2 łyżki
brązowy cukier 1 łyżeczka
ketchup 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sos tabasco 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka na ostro

Przygotować marynatę: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z musztardą, cukrem, ketchupem, octem i tabasco. Żeberka opłukać, osuszyć, poporcjować. Posmarować przygotowaną marynatą, odstawić na pół godziny do lodówki. Zamarynowane żeberka ułożyć na gorącym ruszcie i grillować 20 minut. W trakcie opiekania mięso obracać i smarować resztą marynaty. Można też skapiać piwem karmelowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 15.03.2011 22:31
pyszości
pauluna
pauluna 25.08.2010 20:08
smaczne
marzencia2007 06.08.2010 13:33
zeberka mniam... az slinka leci
plocia 04.08.2010 12:38
uwielbiam żeberka !!
RenataZ-et 04.08.2010 11:19
Lubię żeberka na ostro!
elwal
elwal 03.08.2010 16:11
uwielbiam żeberka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak