Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak ze słodkiej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z mięsa i warzyw 6 szklanek
biała kapusta 60 dag
pomidory 20 dag
cebula 1/2
mąka 3 dag
tłuszcz 3 dag
ziemniaki 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak ze słodkiej kapusty

Kapustę poszatkować i dodać do gotującego się wywaru. Dodać ziemniaki. Pomidory rozgotować w osobnym naczyniu i przetarte przez sitko dodać do zupy. Cebulę zarumienić na tłuszczu. Dodać mąkę i zarumienić rozprowadzić z zimną wodą i wywarem, zagęścić zupę. Doprawić do smaku i posypać zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 08.01.2012 16:48
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak