Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa bulionowa z ciastem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cebula 2 szt
bulion 6 szkl
marchew 1 szt
masło 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
sherry 3 łyżki
sól
cielęcina 40 dag z łopatki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa bulionowa z ciastem

Grzyby moczyć godzinę w 2 szklankach wody, ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić w paski. Mięso pokroić w kostkę, cebulę obrać i posiekać, marchew obrać i pokroić w kostkę. masło rozgrzać w garnku, dodać cebulę, marchew i cielęcinę, dusić 10 minut, dolać bulion, wywar z grzybów i pokrojone grzyby, gotować 20 minut. Sherry wymieszać z mąką i 4 łyżkami zimnej wody, dodać do zupy, którą zagotować, posolić. Zupę nalać do bulionówek. Z ciasta francuskiego wyciąć krążki i poprzykrywać naczynia, brzegi ciasta przylepić do brzegów za pomocą kurzego białka. Zapiec zupę w 200 stopniach przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.03.2012 11:32
fajna
Jaheira11 02.05.2011 23:33
ciekawy pomysł
Kate131 15.04.2011 08:15
fajna
Roman5 19.02.2011 09:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak