Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
pomidory 1 szt
pieczarki 30 dag
śmietanka 150 ml
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z pieczarkami

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Do rondelka wlać 2l wody, dodać utarte na tarce jarzynowej włoszczyzną, drobno posiekaną cebulę i gotować około 15 minut. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki, bulionetki, pomidory i gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem lub kluseczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.08.2013 23:45
bardzo smaczna zupka
olkaaa 13.04.2012 07:55
super
matii6 23.03.2011 17:12
pyszna
Margo1 01.03.2011 19:16
lubię jarzynową ale z pieczarkami nie jadłam
Margo1 01.03.2011 19:16
lubię jarzynową ale z pieczarkami nie jadłam
Monika193
Monika193 18.02.2011 17:03
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak