Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 8 kostek
marchew 2 szt
natka pietruszki 1 szt
seler 1 szt
cebula 2 szt
pieczarki 30 dag
masło 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz z warzywami

Marchew, seler obrać wraz z pietruszką zetrzeć na tarce do warzyw. Cebulę obrać i posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. W rękawie foliowym ułożyć połowę kostek dorsza, oprószyć je przyprawą do ryb, położyć na niej połowę mieszanki warzywno-grzybowej, dodać soli i pieprzu, znów położyć kostki, oprószyć je przyprawą do ryb, dać następną porcję warzyw, posolić i popieprzyć. Na wierchu dodać posiekane na drobne wiórki masło, podlać 2 łyżkami wody, zamknąć rękaw foliowy. Piec 30 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 19.02.2011 09:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak