Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptysie z brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 10 dag
masło 5 dag
jajko 2 szt.
sól do smaku
serek homogenizowany 1 op.
cukier 1 łyżka
brokuły 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ptysie z brokułami

Ciasto: zagotować 1/2 szklanki wody z masłem i solą. Wsypać mąkę, dobrze mieszając cały czas podgrzewając, aż ciasto będzie odstawać od naczynia. Ciasto przestudzić, dodać kolejno jajka, miksować na jednolitą masę. Ciasto włozyć do szprycy, wyciskać małe porcje na blachę. Piec w temp. 200 stopni- termoobieg, aż ptysie urosną i zrumienią się. Upieczone ostudzić, przeciąć na pół.
Farsz: zagotować wodę z solą i cukrem, dodać mrożone brokuły, gotować około 5 minut, osączyć zmiksować z serkiem homogenizowanym, doprawić solą. Farsz włożyć do szprycy i wypełnić nim ptysie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak