Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 szt.
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowe

Ryż ugotować. Do miski wlać mleko i cały czas mieszając dosypywać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki dokładnie się połączą, dodać ugotowany ryż i jajko. Delikatnie wymieszać. Na końcu dodać olej. Wymieszać.
Placuszki smażyć na patelni na rozgrzanym oleju kładąc łyżką niewielkie porcje ciasta. Smażyć aż uzyskają złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak