pleśniak

pleśniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2.1/2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • jaja

    6 szt
  • cukier wanilowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • margaryna

    1 szt
  • kisiel

    1 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • jabłko

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pokroić jabłka na ćwiartki.Ciasto podzielić na 2 części do mniejszej dodać kakao.Ciasto rozwałkować ,na blaszkę ułożyć jabłka ,na jabłka wylać pianę z białek 1/2 szklanki cukru z kisielem.Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto kakaowe. piec 45min. tem.200*

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

asiatok

02.08.2016 22:56
proszę o kawałeczek!

Emilia21

05.04.2012 10:16
mmm

Emilia21

05.04.2012 10:16
mmm

Magdalena80

24.11.2011 22:46
pleśniak? Ponoć dobry- warto skosztować

Magdalena80

14.08.2011 21:33
fajne ciacho

ewelina63

10.08.2011 12:40
smaczny

kate.500

24.02.2011 07:53
Znam to ciasto w troszkę innej wersji, ale to jest odrobinkę szybsze...

ewa19a

22.02.2011 14:24
uwielbiam

ewa19a

22.02.2011 14:24
uwielbiam

jolaxa

28.12.2010 21:39
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat