Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w czekoladzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzka czekolada 1 szt
masło 25 g
truskawki 500 g
biała czekolada 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w czekoladzie

Gorzką czekolade połamaćwrzucić do miski i pozostawić na garnku z gotującą wodą.Dodać masło i delikatnie mieszać aż wszystko rozpuści się i połączy w jednolitą masę.Zestawić z ognia.Truskawki umyć i osuszyć.Trzymając za szypułkizanurzać je w płynnej czekoladzie tak aby przykryła połowętruskawki.Odłożyć na pergamin do wystygnięciaa następnie powtórzyć czynnośc,maczając drugie połowy owoców.ponownie zostawić do ostygnięcia.w tym czasie rozpuścić białą czekoladę i polewać nią z wysokości czekoladowe truskawki tworząc fantazyjne wzory.podawać ze schłodzonym szampanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 19.02.2011 12:10
super
Emilia22 07.02.2011 17:01
to musi być pyszne
novita23 07.02.2011 16:59
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak