Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszka 8 szt
sok cytrynowy 1 1
masło 2 łyżka
sól 1 1
pieprz 1 1
śmietana 3 łyżka
orzechy włoskie 0,5 szklanki
rokpol 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka

Gruszki ułożyć na sicie,przelaćwrzątkiem,a następnie zimnąwodą.Obrać ze skórki ,przekroić na pół,usunąc gniazda nasienne.Połówki gruszek skropić sokiem z cytryny.Pokruszony ser utrzeć z masłem.ze sztyptą soli z pieprzem iotartą skórką cytryny na gładką masę.Wymieszać ze smietanąi połową posiekanych orzechów.Tak przygotowaną masęnapełnić połówki gruszek,przykryć folią wstawić na 1-2 godz dolodówki.przed podaniem posypać pozostałymi orzechami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 08.05.2011 17:16
to jest pyszne
iwona332 28.03.2011 00:22
super
novita26 20.02.2011 07:56
mniam mniam
kochanyptysiu 18.02.2011 19:02
rewelacja
Olaa 09.02.2011 22:25
smaczne
novita23 07.02.2011 17:00
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak