Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki półfrancuskie z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 30 dkg
mąka 30 dkg
masło 30 dkg
dżem 15 dkg
jajko 1 sztuka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki półfrancuskie z dżemem

Mąkę posiekać z masłem, dodać zmielony ser i zagnieść ciasto. Rozwałować, pokroić na kwadraty, na każdy nałożyć odrobinę dżemu, zlepić. Posmarować jajkiem, piec przez pół godziny w mocno nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 22.12.2011 09:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak