Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i krewetkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 500 gram
krewetki koktajlowe 100 gram
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
szynka drobiowa 100 gram
kiełki słonecznika 1-2 garści
marchew 1-2 szt
sałata rzymska 4-5 liści
olej roślinny 1 łyżka
cytryna 1/2 szt
ocet ryżowy 2-3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewka 1 pęczek
jajko ugotowane na twardo 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i krewetkami

Ryż gotujemy na sypko, studzimy. Do ryżu dodajemy, ugotowane i obrane krewetki, marchew i rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki, tuńczyka, szynkę w paski. Doprawiamy resztą płynnych składników oraz solą i pieprzem, wykładamy na liście sałaty, dekorujemy ćwiartkami jajka oraz posiekanymi kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 08.02.2012 21:16
fajna
Aniunia773 23.02.2011 12:19
super
Aniunia773 23.02.2011 12:19
super
grazia1 22.02.2011 10:29
lubie krewetki :) salatka dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak