Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka glazurowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewki 1 kg
sól 1 1
masło 2 łyżka
cukier 1 łyżka
sok pomarańczowy 1 1
sól 1 1
Pieprz biały mielony Prymat 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka glazurowana

Marchewkę oskrobać umyć wrzucić do lekko osolonego wrzątku ,gotować 15 min.,odcedzić.W rondlu stopić masło,dodać cukier ,otartą skórkę z pomarańczy,wlać sok z pomarańczy i gotować razem,mieszając ażcukier vsię rozpuści.Wrzuć marchewkę i gotować na małymogniu przez 10 min.od czasu do czasu potrząsając rondlem,aby marchewka równo się pokryłasosem.Słodki sos powinien się lekko skarmelizować.Doprawić soląi biłym pieprzem.podawać do pieczeni cielęcej i do filetów z drobiu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.12.2011 10:06
Marchew chyba trzeba tez pokroić
novita26 19.02.2011 12:09
super
novita23 07.02.2011 17:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak