Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa neapolitańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 200 ml
ser żółty 15 dkg
koperek 1/2 pęczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa neapolitańska

Włoszczyznę ugotować w litrze wody. Z mąki i masła przygotować zasmażkę, wymieszać ze śmietaną. Dodać do wywaru. Ser żółty zetrzeć, również dodać. Wymieszać. Doprawić, dodać posiekany koper. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.12.2011 22:13
pyszna,coś dla mnie !
RenataZ-et 06.12.2011 21:05
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak