Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna karkówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
oliwa 1/4 szklanki
mielona kolendra 2 łyżeczki
sos tabasco do smaku
przecier pomidorowy 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna karkówka

Mięso pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Przygotować marynatę: oliwę wymieszać, z kolendrą i gorczycą, dodać 5 kropli tabasco, czosnek przeciśnięty przez praskę i przecier pomidorowy. wymieszać. Marynatą polać karkówkę, odstawić na 30 minut do lodówki. Mięso osączyć, piec na rozgrzanym ruszcie 30 minut, stale obracając i skrapiając pozostałą marynatą. Przed podaniem posypać oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 11.09.2012 22:14
bardzo smaczne
Motorek 18.06.2011 13:06
smaczne
Margo1 23.09.2010 11:16
Ojej jakie wyśmienite
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:41
pyszne
marzencia2007 24.08.2010 10:58
wyglada super :) wiec smakuje pewnie duzo duzo lepiej :)
plocia 08.08.2010 13:51
wiesz jak mi dogodzić :)
RenataZ-et 07.08.2010 11:19
Jak zwykle narobiłaś mi smaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak