Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z zsiadłego mleka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewki 1 pęczek
Szczypiorek cienki 1 pęczek
jajko 2
zsiadłe mleko 6 szklanek
botwinka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z zsiadłego mleka

Umytą botwinkę pokroić na cienkie paski, buraczki w plasterki. Zalać niewielką ilością wrzącej wody posolić i ugotować. Ugotowane jajka drobno posiekać. Rzodkiewki oraz ogórek pokroić w plasterki wrzucić do salaterki dodać drobno pokrojony szczypiorek. Mleko roztrzepać z buraczkami razem z wywarem. Wlać do salaterki. Dodać jajka i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak