Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka faszerowane szynką, ogórkiem i serem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 5 szt.
szynka wędzona 5 plasterków
ogórek kiszony
ser żółty
Musztarda sarepska Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka faszerowane szynką, ogórkiem i serem.

Filety przekroić na pół oprószyć od środka kucharkiem, pieprzem i posmarować musztardą. Na każdy filet ułożyc plasterk szynki, kawałek sera i pół ogórka. Oprószyć z zewnątrz kucharkiem i mieloną papryką. Na natłuszczoną blachę układamy przygotowane filety, podlewamy wodą. Dzięki temu filety nie będą wysuszone. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego 180*C. Pieczemy ok.30-40 min, do uzyskania rumianego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 23.09.2011 13:51
ciekawe
oliwkowa
oliwkowa 08.07.2011 21:36
Super przepis
ewa19a 09.02.2011 13:29
pyszny obiadek!
aguus 07.02.2011 15:26
baaardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak