Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

powidła śliwkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
cukier 1-2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: powidła śliwkowe

Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i ogonki, włożyć do garnka, wlać 1/2 szklanki wody i na małym ogniu rozgotować owoce, dodać cukier, gotować 30 minut, od czasu do czasu mieszając, odstawić do następnego dnia. Znowu gotować pół godziny i czynność powtórzyć jeszcze trzykrotnie. Gorące powidła przekładać do wyparzonych i wypłukanych spirytusem słoików, zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 18.02.2011 17:38
dzemik pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak