zupa z botwiny

zupa z botwiny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z mięsa i warzyw

    4 szklanki
  • buraki

    20 dag
  • śmietana

    12 dag
  • mąka

    3 dag
  • jajka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki zetrzeć na grubej tartce i ugotować razem z włoszczyzną. Dodać botwinkę pokrojoną w cienkie paski oraz mąkę rozmieszaną ze śmietaną. Zagotować. Doprawić do smaku. Koperek i ugotowane jajka drobno posiekać i wyłożyć na talerz następnie zalać gorącą zupą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolaxa

27.01.2011 21:16
mmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat