Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z parówkami i fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 3 szt.
fasola szparagowa 1 szklanka
pomidory krojone z puszki 1 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
zioła 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
cebula 1 szt.
olej 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z parówkami i fasolką

Parówki kroimy w ćwierć plasterki, a fasolkę na 3 cm kawałki. Na łyżce oleju rumienimy parówki.
Cebulę siekamy drobno, podsmażamy na łyżce oliwy. Pomidory wraz z zalewą przecieramy przez sitko i wlewamy na patelnie. Następnie dodajemy cukier. Przeciskamy czosnek przez praskę i łączmy z sosem pomidorowym. Całość trzymamy na średnim ogniu, podgrzewamy ok. 6 minut. Pod koniec dodajemy pokrojone zioła, fasolkę oraz podsmażone parówki. Na koniec doprawiamy pieprzem i ostrą papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 07.02.2011 15:00
Super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak